o etapi

o bajinoj etapi

Svrha memorijala je povezivanje ljudi raznih dobnih skupina s područja Karlovačke županije i cijele Republike Hrvatske u promicanju i razvoju biciklizma, kao i upoznavanje svih sudionika s prirodnim ljepotama dijela županije kojima prolazi biciklistički memorijal, posebice područja kojim prolazi rijeka Mrežnica.

Memorijal je najveći športski događaj na području Općine Generalski Stol, predstavlja važan doprinos promociji našeg kraja te je i medijski vrlo dobro popraćen. Za istaknuti je da nije natjecateljskog karaktera, nema obvezne kotizacije, dok su mogući pojedinačni dobrovoljni prilozi, a za sve sudionike su osigurane prigodne majice, okrijepe na nekoliko točaka te po povratku ručak i druženje u piće. U slučaju lijepog vremena biciklijada završava u Keićima na rijeci Mrežnici te moguće i kupanje.

Zbog pandemije virusa Covid 12 biciklistički memorijal nije održan 2020. i 2021. godine te 2022. godine slijedi njegovo dvanaesto održavanje.

Športsko društvo Generalski Stol se zbog zalaganja u suorganizaciji memorijala ovim putem zahvaljuje Sportskom centru Blue gym iz Karlovca, njegovom vlasniku Goranu Juratoviću, DVD-u Generalski Stol, dugogodišnjim sudionicima, članovima Sportskog društva Miljokaz te Sportskom rekreacijskom klubu Pedala Laganini, kao i domaćemu kuharu Vladi Kasuniću.

TRINAESTI MEMORIJAL „BAJINA ETAPA“

Dana 18.06.2023. godine u organizaciji Sportskog društva Generalski Stol i Sportskog centra Blue gym iz Karlovca održana je trinaesta “Bajina etapa” ustaljenom rutom od Generalskog Stola do Slunja i natrag. Uz prekrasno vrijeme i odličnu atmosferu pristigli biciklisti iz šireg dijela Hrvatske su se opet po okončanju biciklijade dugo zadržali na druženju U Generalskom Stolu uz obećanje da se vidimo i u 2024. godini. 

Vrijeme i trasa kretanja

Start/Cilj: Generalski Stol/Slunj/Generalski Stol

DVANAESTI MEMORIJAL „BAJINA ETAPA“

Dana 18.06.2022. godine organiziran je tradicionalni, dvanaesti biciklistički memorijal.

U pratnji kolone biciklista, uz policijske službenike, na čelu i začelju se nalazilo po jedno kombi vozilo organizatora te je bila osigurana i medicinska pomoć. Memorijal se održao po lijepom vremenu, a biciklisti su su po završetku na druženju zadržali u centru Generalskog Stola uz pripremljeni ručak. Zahvaljujemo se na ovogodišnjoj pomoći Lovačkom društvu Generalski Stol, snimatelju Željku Krivačiću te Turističkoj zajednici područja četiri rijeke.

Vrijeme i trasa kretanja

Start/Cilj: Generalski Stol/Slunj/Generalski Stol